TikTokers dakwa Ira Kazar sedang terima kifarah, Ira pun ada sekali, tapi reaksinya buat netizen bengang

Oleh FATIN AQILAH

Nur Nilam Ortiz, isteri kepada pelakon Azlan Komeng, telah berkongsi pandangannya tentang Ira Kazar, isteri kepada Syamsul Yusof, dalam siaran langsung di TikTok.

Menurutnya, Ira sedang mengalami kifarah atau pembalasan atas apa yang berlaku dalam hidupnya, dan Ira telah mengharungi segala ujian yang Allah berikan kepadanya.

Walaupun Nur Nilam tidak memberikan butiran lanjut tentang apa yang dimaksudkan dengan kifarah yang diterima Ira, dia menegaskan Ira telah menerima ujian itu dengan ikhlas dan meredakan keadaannya.

Nur Nilam turut mengajak semua untuk mendoakan yang terbaik untuk Ira.

Dalam video itu, Ira yang nama sebenarnya Faghirah Fatini Kazaruddin berada di sisi Nur Nilam sambil menggunakan telefon bimbitnya.

Ira tidak memberikan sebarang reaksi terhadap kata-kata Nur Nilam dan hanya tersenyum sesekali sambil menggunakan telefonnya.

Fakta ini menimbulkan rasa ingin tahu netizen yang mengharapkan penjelasan lanjut berhubung kifarah yang diterima Ira.

Kehadiran Ira dalam video tersebut turut mencetuskan perasaan kurang senang di kalangan pengikut.

Biarpun dibanjiri komen negatif, Ira tetap tenang dan tidak terpengaruh, sebaliknya masih tersenyum.

Kisah hubungan Syamsul dan Ira sentiasa menarik perhatian ramai sejak pengarah itu mengumumkan perkahwinan mereka di Thailand pada 6 Januari lalu.

Sebelum itu, Ira menjadi public figure berikutan tuduhan dia adalah orang ketiga dalam rumah tangga Syamsul dan bekas isterinya, Puteri Sarah Liyana.

Bagaimanapun, pergolakan rumah tangga antara Syamsul dan Puteri Sarah berakhir dengan penceraian mereka pada 14 Jun lalu.

Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua orang anak iaitu Syaikhul Islam, 6 tahun, dan Sumayyah, 4 tahun.

Baca:

Solat Jumaat tanpa khutbah? Cerita pengunjung masjid ini memang ‘plot twist’

Penyelidik temui ciri-ciri unik orang malas bangun pagi, ada sesuatu yang positif pada pemikiran dan emosinya

Dah buang gedik, peminat mahu pula Kak Lina Pom Pom kembali, imej santun Elly M tetap menghiburkan