Membesar di kawasan kampung dengan persekitaran semulajadi mungkin memberikan 1001 pengalaman dan memori kepada anak-anak. Biarpun ada yang berpendapat zaman moden ini ramai anak-anak lebih berminat dengan gajet seperti permainan komputer, telefon pintar dan sebagainya.

Namun masih ada kanak-kanak yang menikmati masa lapang mereka dengan pelbagai aktiviti di luar rumah.

Sama seperti seorang kanak-kanak ini yang mana videonya telah tular di sosial media dan mendapat lebih sejuta tontonan di Tiktok. Dalam rakaman yang dimuat naik menerusi satu akaun Tiktok itu kelihatan seorang budak duduk atas kerbau dengan selambanya.

Kerbau itu pula sedang berendam di dalam air lumpur dan aksi adik ini memang sempoi habis. Kanak-kanak itu nampak sedang berseronok dapat peluang duduk di atas kerbau tersebut.

 

Video: Berikut adalah rakaman si kecil ini duduk di atas kerbau dengan selambanya tanpa ada sebarang rasa takut.

Wow, dia tak takut langsung ! Rakaman ini telah meraih sejuta tontonan dan 79 ribu likes. Malah menerusi akaun Tiktok ini turut dikongsikan beberapa rakaman lain yang memaparkan telatah anak kecil comel ini.

Video: Kerbau itu pula sedang berendam di dalam air lumpur dan aksi adik ini memang sempoi habis. Kanak-kanak itu nampak sedang berseronok dapat peluang duduk di atas kerbau tersebut. Berikut adalah rakaman budak duduk atas kerbau dengan selambanya ini:

Sumber video: daripada akaun Tiktok @babyyyyyyy09_

Kami menjemput dan mengalu-alukan untuk kongsikan pandangan dan artikel penulisan anda ke NextStep Malaysia:
Email NextStepMalaysia: [email protected]