“Ini mungkin yang terbaik untuk Aliff & saya” – Bella Astillah nekad cerai

Oleh NOR SITI HAZLINDA

Pelakon Bella Astillah, yang berusia 29 tahun, telah mengemukakan permohonan untuk berpisah dengan suaminya, Aliff Aziz, yang berusia 33 tahun, di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Jalan Duta, di Kuala Lumpur, semalam.

Sesi pendengaran pertama telah berlangsung hari ini, ketika Bella, juga dikenali sebagai Dayang Nabellah Awang Astillah, tiba di kawasan mahkamah kira-kira jam 12.40 tengah hari tadi bersama ibunya, Zarinah Astillah, dan adiknya, Didi Astillah.

Namun, Aliff yang berusia 33 tahun itu tidak hadir.

"Ini mungkin yang terbaik untuk Aliff & saya" - Bella Astillah nekad cerai

Setelah kes berakhir pada perbicaraan kali pertama, Bella, yang dijumpai oleh wartawan, memberitahu mereka bahawa dia telah membuat keputusan untuk berpisah dengan keberanian.

“Sebenarnya, saya fikir ini jalan terbaik untuk saya. Seperti mana semua tahu, kami pernah rujuk sebelum ini. Jadi, saya fikir, dengan memilih jalan masing-masing, ini mungkin yang terbaik untuk diri Aliff dan saya.

“Pada awalnya, dia bersetuju dan lagi-lagi pada Ramadan ini, saya mahu semuanya lancar… Itu sahaja,” katanya ketika ditemui pemberita di sini, hari ini.

Dalam pada itu, peguam syarie yang mewakili Bella, iaitu Azmi Mohd Rais, mengatakan bahawa Aliff tidak hadir untuk sesi penggambaran dan prosiding akan diteruskan pada bulan depan.

“Hari ini adalah sebutan pertama bagi kes tuntutan cerai dengan kebenaran mahkamah. Kami sudah failkan kes ini, kelmarin, iaitu perceraian secara ekspres sebab kami dapat berita sebelum ini Aliff bersetuju.

“Tetapi hari ini Alif cakap dia tidak bersedia kerana ada penggambaran. Jadi, saya sudah mohon tarikh sebutan seterusnya untuk menyempurnakan serahan saman secara kendiri dan berbincang untuk menyelesaikan kes secara baik,” katanya.

Sejak minggu lalu, rumah tangga Bella dan Aliff, sekali lagi menjadi topik hangat apabila suaminya itu didakwa terbabit dalam kes khalwat bersama pelakon, Ruhanies, 32, di sebuah kondominium mewah di ibu negara, Jumaat lalu.

Terdahulu, media melaporkan artis berstatus suami orang dan pasangannya seorang pelakon wanita, ditangkap berkhalwat selepas didakwa bersekedudukan di sebuah kondominium mewah, di sini.

Tangkapan dibuat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) berdasarkan maklumat orang awam.

Baca:

JAWI tegas pertahan tangkapan khalwat Aliff Aziz & Ruhainies bukan gimik promosi selebriti

Ulat ‘bersarang’ dalam kurma, pelanggan persoal kualiti kebersihan syarikat pengeluar

Patutlah kereta tersidai di pam petrol rupanya…, ‘spesis’ begini kena tahu apa orang lain kata