Cinta terhadap cabang seni tak pernah luntur, Liyana Jasmay bakal ‘release’ lagu baru?

Oleh FATIN AQILAH

Liyana Jasmay, selebriti yang serba boleh, akan segera melancarkan lagu baru yang menarik berjudul Aku Tak Percaya Cinta. Meskipun jarang mengeluarkan lagu, Liyana, yang berusia 36 tahun, menyatakan bahawa minatnya dalam bidang seni tidak pernah pudar.

“Saya dah lama bincang dengan bos saya, V Prashan, sejak tahun lepas. Saya beritahu dia yang saya nak buat lagu baru. Saya tak mahu berhenti dari bidang nyanyian begitu sahaja.”

“Baru-baru ini, selepas majlis rumah terbuka Aidilfitri Multimedia Entertainment, saya diberikan demo. Kemudian, saya diterbangkan ke Jakarta untuk menjalani rakaman di studio dua minggu sebelum Syawal,” katanya kepada Kosmo! Online.

Dia berasa sangat gementar apabila memasuki studio rakaman selepas sekian lama tidak berbuat demikian. “Saya sangat gementar kerana sudah lama tidak masuk studio sejak tahun 2016. Saya menghabiskan waktu dari pukul 8 pagi hingga 12 tengah hari untuk merakam lagu tersebut.”

“Saya sebagai pengarah filem, nak MV saya tak nak yang biasa-biasa je (ketawa). Saya nak siapkan MV sebelum bulan Julai.”

Cinta terhadap cabang seni tak pernah luntur Liyana Jasmay bakal release lagu baru

“Sekarang saya baru habis proses mixing lagu dan sedang mencari kolaborasi untuk buat video muzik (MV).”

“Sebenarnya, saya nak keluarkan dua lagu. Satu lagu jenis balada dan satu lagi, lagu yang fun song (seronok). Insya-Allah, sebelum bulan Julai siap,” katanya.

Liyana bukan sahaja seorang pelakon dan pengarah, tetapi juga seorang penyanyi yang popular dengan lagu-lagu seperti Aku Tak Percaya Cinta, Cinta Bersatu, dan Oh Na Na.

Baca:

Garing, rangup & tak berminyak! Individu kongsi resipi bancuhan tepung goreng cempedak

“Saya tak pernah berdendam” – Ayah & ibu bergaduh, anak jadi mangsa simbahan asid

Netizen bimbang ‘keychain’ wajah anak jadi mangsa ‘pedophiles’, ini apa yang MUA Bellaz buat